In April 2019 heb ik mijn zaak geopend in een heel leuk pand aan de Boelekade: Hair Care Factory. 

Een prachtige kans om weer voor mijzelf te starten en een mooie salon op te bouwen in Gouda . 

Na ruim 26 jaar ervaring in het kappersvak waarvan 6 jaar als zelfstandige komt er nu echt een droom uit: een eigen pand aan de Niewehaven!

Op nummer 222 ben ik te vinden in een voormalig pakhuis uit 1910. In al die jaren heeft er van alles dit pand betrokken, waaronder als laatste ook een salon. Bij de eerste bezichtiging viel dan ook meteen het bord aan de gevel op; een gietijzeren haarspeld! En zo ontstond mijn nieuwe naam:

 

T H E  B O B B Y P I N 

 

Het pand is goed verbouwt om een luxe, warme salon te creëren waar je als klant welkom bent, je lekker kan ontspannen en alles draait om jouw haar.  Een relaxte sfeer, muziek naar keuze, kortom een omgeving waar je ontspant en jezelf mooi haar kado doet. 

 

Wat is een Bobby Pin? 

 

bobby pin

noun [ C ] us UK  /ˈbɒb.i ˌpɪn/ US  /ˈbɑː.bi ˌpɪn/ (uk hairgrip)

a U-shaped metal pin that is tightly bent and slides into the hair inorder to keep it back off the face or to keep part of the hair inposition 

 

haarspeld

zelfst.naamw. (de) Verbuigingen: haarspelden Verbuigingen: haarspeldje
een doorgaans dunne speld waarmee het haar kan worden opgestoken.

Een veelvoorkomend type is gemaakt van elastisch metaaldraad dat halverwege dubbelgebogen is. Een van de helften is in een golflijn gebogen voor meer grip op de haarlok. Een vergelijkbaar type, uit twee tegen elkaar liggende delen, werd al gebruikt in de Egyptische en Romeinse beschavingen.

Een speld met een scherpe punt kan de hoofdhuid beschadigen, daarom hebben veel haarspelden een bolletje van bijvoorbeeld hars of kunststof aan elk eind. Haarspelden kunnen opvallend vormgegeven zijn en dan een dubbelfunctie of hoofdfunctie als haarsieraad hebben.  Zilver, koper, messing, ivoor, hout en been zijn gebruikelijk materiaal voor antieke haarspelden.